A novena edición do concurso de tapas Petisquiño celebrarase en 37 locais de Vigo entre os días 10 e 26 de novembro. O certame dará cita a establecementos de toda a cidade, que ofrecerán as súas receitas en diferentes horarios. Os prezos oscilarán entre os 2,5 e os 5 euros
O gañador decidirase nunha gala programada o mércores 29 de novembro coa competición entre os dez profesionais finalistas. A proclamación do gañador contará, por segundo ano consecutivo, coa valoración dun xurado profesional cuxo criterio se sumará ao público xeral que emitise o seu voto na app da Federación de Hostalería. Celia Cabrera, representante da Federación de Empresarios de Turismo e Hostalería de Pontevedra e responsable do certame, ademais de agradecer o apoio do Concello, indicou que os 37 locais rexistrados representan “unha boa cifra de participación”, aínda que aspiran a contar na décima edición, en 2024, con 60 rexistrados.
O Concello de Vigo patrocina un evento que afianza á cidade como referente turístico de Galicia, segundo o rexedor. “Isto é máis que un concurso, é unha mostra da nosa capacidade de xerar restauración e atracción”, afirmou. Durante a presentación, Abel Caballero destacou a “importancia” que lle asigna ao concurso de tapas e ao traballo da hostalería na promoción da cidade onde os visitantes convértense en “prescritores” ante a calidade da oferta gastronómica.
O gañador absoluto competirá no Campionato Nacional de Tapa e Petisco organizado por Hostalería de España. Ademais, representará a Vigo no campionato autonómico.
“Desenvolvémonos nunha altísima calidade nos produtos, nas tapas, nas formas de facelas, así como nos locais que participan”, indicou o rexedor ao chamar aos hostaleiros a “seguir nesta liña”, porque “estamos a converter a todo este mundo da hostalería e do turismo nunha das industrias de Vigo, porque somos a cidade turística máis importante de Galicia, situándonos, segundo indican os datos, por encima de Santiago e A Coruña xuntas”.
O alcalde incidiu en que o Petisquiño “é unha gran acción” en Vigo polo “valor engadido e a vida que xera na hostalería”, comprometéndose a seguir colaborando en sucesivas edicións porque se encadra “na marcha da cidade á gran calidade nunha multimillonaria oferta turística”.
O presidente da Federación Provincial de Hostalería, César Ballesteros, lembrou que un ano máis se poderán votar as tapas a través da aplicación de Hostelería de Pontevedra, onde haberá unha ficha de cada unha incluíndo os seus valores nutricionais e alérxenos. Tamén aproveitou a presentación para agradecer o compromiso do Concello coa cita gastronómica, así como o do resto dos colaboradores.